Universiteit Leiden

nl en

Duurzaamheidsverslag besproken in het symposium Duurzaamheid en Ondernemingsrecht

Onlangs organiseerde de afdeling Ondernemingsrecht in samenwerking met het tijdschrift Onderneming en Financiering het symposium Duurzaamheid en Ondernemingsrecht. De opkomst was een bevlogen groep juristen en ondernemers met hart voor het onderwerp.

De presentaties circuleerden rondom het thema duurzaamheid in de ondernemingswereld. Relevante ontwikkelingen binnen het vakgebied werden behandeld. Zo bleek een belangrijk onderwerp het nieuwe richtlijnenvoorstel van 2022: het Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), wat ondernemingen anno 2024 verplicht stelt om een duurzaamheidsrapportage op te nemen in hun jaarverslag. Gaat dit voor meer duurzaamheid zorgen? En wat betekent het voorstel in de praktijk voor ondernemingen? Wie gaat het aan? Iedere presentatie werd afgesloten met een stelling wat het debat opende tussen presentator en publiek. Een debat waar vurig gebruik van werd gemaakt door aanwezigen. Een geslaagd event met interessante inzichten zo vlak voor de week van de duurzaamheid. 

Het symposium werd mede mogelijk gemaakt door: Harold Koster, Eva Eijkelenboom, Cees de Groot, Jorian Hamster, Ruud Hermans, Anne Lafarre en Marijn Bodelier. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.