Universiteit Leiden

nl en

Facilitair, Onderzoek

Nieuwe SSH-labs in Sylviusgebouw in gebruik vanaf 4 september 2023

22 augustus 2023

Op 4 september 2023 worden de nieuwe Sylvius SSH-labs als onderdeel van de Social Sciences & Humanities labs in gebruik genomen. In de afgelopen maanden heeft niet alleen het bouwbedrijf, maar hebben ook collega’s uit de betrokken instituten hard gewerkt om dit volgens planning mogelijk te maken.  

Mijlpaal

We zijn blij dat deze eerste mijlpaal van het SSH-labs project behaald is. Hiermee geven we een nieuwe impuls aan de verdere intensivering van interdisciplinaire samenwerking binnen het SSH-domein. Zo blijven we de hoge kwaliteit van het gedragswetenschappelijk onderzoek garanderen. 

Komende maanden verdere uitwerking

Een belangrijk onderdeel van het project is de centralisatie en het delen van onderzoeks-infrastructuur. Dit is meteen ook het meest uitdagende deel, waar op dit moment alle aandacht van het projectteam en de werkgroepen naartoe gaat. Het verder uitwerken en implementeren hiervan vindt komende maanden plaats. De officiële feestelijke opening zal daarom op een later moment plaatsvinden. 

Informatie en beschikbaarheid

Op 4 september 2023 starten de eerste onderzoeken in het nieuwe lab. Onderzoekers van de partnerinstituten Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en instituten LUCL en LUCDH van de Faculteit der Geesteswetenschappen kunnen met ingang van september ook labaanvragen indienen via labsupport-ssh@leidenuniv.nl.  

Wil je meer weten over de ontwikkeling van de SSH-labs en het verloop van het project, kijk dan op de projectwebsite

Met vriendelijk groet,

Rolf Oosterloo
Portefeuillehouder Bedrijfsvoering Faculteit der Sociale Wetenschappen

Saskia Goedhard
Directeur Bedrijfsvoering Faculteit der Geesteswetenschappen

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.