Universiteit Leiden

nl en

Interne communicatiemiddelen

Bij een organisatie die zo groot is als de Universiteit Leiden is interne communicatie van groot belang.

Website en nieuwsbrieven

Ons belangrijkste interne communicatiemiddel is deze medewerkerssite. Informatie over de redactie vindt u op de pagina over webredactie.

Daarnaast ontvangen alle medewerkers elke dinsdag een nieuwsbrief met informatie over wat er speelt.

Tips?

Reacties op en suggesties voor nieuws zijn welkom op nieuws@leidenuniv.nl.

Universiteit Leiden in het nieuws

Wilt u weten wat er in de media over de universiteit, haar onderzoekers en studenten wordt geschreven? Meld u dan aan voor de digitale knipselkrant 'Universiteit Leiden in het nieuws'. De links in het overzicht vervallen na drie maanden. Wilt u een artikel voor eigen gebruik archiveren, maak dan meteen een kopie.

Let op: dit overzicht is alleen toegankelijk via het universitaire netwerk, dus op de werkplek of via de Remote Werkplek-omgeving. Geef daarom uw e-mailadres van de Universiteit Leiden op bij aanmelding. 

Interne communicatie is van groot belang. De faculteit faciliteert de interne communicatie met de medewerkers met de volgende middelen:

Op de medewerkerswebsite staan alle mededelingen die voor u relevant kunnen zijn én de nieuwsberichten van onze facultaire nieuwspagina. Kortom: al het nieuws gebundeld op 1 pagina. Ook kunt u op deze website alle praktische informatie, zoals facilitaire zaken, ICT-handleidingen, informatie over salaris en verlof, procedures en nog veel meer vinden. De medewerkerswebsite van FSW is ingesteld als startpagina in de Internet Explorer browser.

Doelgroep: Medewerkers

De medewerkersnieuwsbrief Tout Sociaal informeert u over beleid, praktische zaken, faciliteiten, workshops etc. welke direct of indirect met het werk te maken hebben. De nieuwsbrief verschijnt 2-wekelijks, maar vaker als dat nodig is.

Verschijningsdata 2020

2019

Aanlevering berichten

Berichten in de nieuwsbrief worden éénmalig geplaatst. Herhalingsberichten worden uitsluitend geplaatst als daar dringende redenen voor zijn. Dit ter beoordeling van de redactie.

Criteria

  • Aantal woorden: maximaal 400

  • De inhoud mag relevant zijn voor alleen één bepaalde groep medewerkers: bijvoorbeeld alleen wetenschappelijk/ondersteunend personeel, alleen docenten of alleen budgethouders. Maar, de inhoud moet wel relevant zijn voor alle instituten.

  • Schrijfstijl: hanteer een bondige, actieve schrijfstijl met korte zinnen. Maak indien nodig gebruik van tussenkopjes. Gebruik zo min mogelijk afkortingen. Indien nodig zal de redactie inkorten of, in overleg, uw tekst reviseren.

  • Foto: indien mogelijk levert u een bijpassende, rechtenvrije (jpg) afbeelding mee

  • Taal: Nederlands en of Engels

Readactie

Doelgroep: Medewerkers + studenten

Op het  middelste scherm bij de voordeur van het PdlCgebouw kan een jpg-bestand (16:9) aangeboden worden van b.v. voorlichtingsmomenten, congressen, lezingen etc. Deze kunt u mailen naar Monique Vilders.

 

Doelgroep: externe bezoekers, medewerkers + studenten.

Op een aantal van de UFB koffievendingmachines in het PdlCgebouw kan een JPG-bestand (formaat breedbeeld (16:9)) aangeboden worden. Deze kunt u aanleveren bij Monique Vilders.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.