Universiteit Leiden

nl en

Persvoorlichters

Lees bij wie u terecht kunt voor advies over persvragen en wetenschapscommunicatie.

Woordvoerders

Krijgt u als medewerker een vraag van de pers over bijvoorbeeld onderwijs- en onderzoeksbeleid, huisvesting of financiën? Neem dan contact op met de woordvoerders van de universiteit.

Wetenschapscommunicatie

Wilt u als onderzoeker advies, hulp of informatie over publiciteit, een media-optreden of interview? Neem dan contact op met onze Adviseur Wetenschapscommunicatie.

De afdeling Communicatie & Marketing (C&M) van de Faculteit Geesteswetenschappen biedt ondersteuning en advies bij o.a. hoe je omgaat met vragen van journalisten.

  • We helpen zoeken naar de juiste expert en/of we ondersteunen de onderzoeker bij het benaderen van relevante vakmedia (bijvoorbeeld gespecialiseerde publiekstijdschriften),
  • we helpen bij het voorbereiden op een interview of we helpen bij de redactie van een tekst of het maken van een korte video,
  • we adviseren ook over het inzetten van social media; de kanalen van de faculteit of publiciteit via de accounts van de wetenschapper in kwestie.

Onderzoekers die zelf al contact of afspraken hebben met journalisten verzoeken wij om contact op te nemen met Communicatie en Marketing. Dat kan via communicatie@hum.leidenuniv.nl of via 071 527 8591/2230.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.