Universiteit Leiden

nl en

Thuiswerken

Als je werk het toelaat, dan kun je voor een deel thuiswerken en voor een deel op de universitaire locaties. Hoe deze combinatie van thuiswerken en op de universiteit werken er precies uitziet voor jou, hangt af van jouw eigen werkzaamheden en situatie en die van je team. Het vraagt om oplossingen op maat.

Let op: voor jouw organisatieonderdeel gelden mogelijk andere afspraken. Selecteer je eenheid in het uitklapmenu bovenaan deze pagina om informatie (indien beschikbaar) van jouw organisatieonderdeel op te halen.

Overleg met je leidinggevende

Thuiswerken is geen wettelijk recht en niet alle functies zijn geschikt voor thuiswerken. Wil je deels thuiswerken, dan bespreek je je wensen en de mogelijkheden met je leidinggevende. Met hem of haar maak je heldere afspraken over de voorzieningen, de verdeling van thuis- en op kantoor werken en de manier van samenwerken.

Voorwaarden

Medewerkers die tenminste één dag in de week structureel kunnen thuiswerken:

  • hebben een functie waarbij het werk het toelaat dat zij thuiswerken,
  • zijn minimaal 40% van hun werktijd op kantoor.

Thuiswerkvergoeding

In het cao-akkoord van 1 augustus 2021 zijn afspraken gemaakt over hybride werken na de COVID-19 crisis. Onderdeel hiervan is een tegemoetkoming voor het thuiswerken per 1 september 2021. Die bestaat uit drie componenten: 

  • € 2 per thuiswerkdag;
  • € 25 per maand internetvergoeding;
  • Reiskostenvergoeding conform universitaire regeling.  

Of je in aanmerking komt voor een thuiswerkvergoeding en hoe je kunt regelen dat je de vergoeding ontvangt, lees je op de pagina Thuiswerkvergoeding

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.