Universiteit Leiden

nl en

Wifi en eduroam

Je kunt draadloos internetten op het eduroam wifinetwerk. Alle data over het eduroam-netwerk wordt versleuteld verzonden. Je hebt met eduroam automatisch wifi-toegang bij andere universiteiten en hogescholen, in Nederland, Europa en daarbuiten.

Verbinden met eduroam

Je kunt eduroam op al je apparaten installeren via de cloud installer. Je hoeft maar één keer in te loggen met je ULCN-account. De cloud installer is niet geschikt voor een beheerde Windows werkplek. Deze kun je alleen handmatig verbinden met eduroam.

Om met eduroam te verbinden, gebruik je je bekende ULCN-gebruikersnaam, aangevuld met @leidenuniv.nl. Bijvoorbeeld: is je ULCNnaam 'jansenj'? Gebruik dan bij identiteit/gebruikersnaam 'jansenj@leidenuniv.nl'. Dankzij de toevoeging @leidenuniv.nl kun je via talloze onderwijsinstellingen wereldwijd automatisch verbinding maken met eduroam.

Eduroam cloud installer

Met je ULCN-account kun je toegang krijgen tot het eduroam-netwerk. Zorg ervoor dat je bij de installatie verbonden bent met het internet.

Maak verbinding met eduroam

Handmatig verbinden met eduroam

Op de helpdesk portal staat per apparaat uitgelegd hoe je handmatig verbinding kunt maken met het eduroam-netwerk.

Apparaat
iPhone of iPad
Android telefoon of tablet
Macbook of iMac
Windows PC
Linux

Leiden University wifinetwerk (LUWA)

De universiteit heeft een tweede wifinetwerk: het Leiden University Wireless Access netwerk (LUWA). Dit netwerk biedt je de laagdrempeligste toegang tot draadloos internet. Je kunt vanaf ieder apparaat inloggen op dit wifinetwerk met je ULCN-inlognaam, aangevuld met @leidenuniv.nl.

Bijvoorbeeld: is je ULCNnaam 'jansenj'? Gebruik dan bij identiteit/gebruikersnaam 'jansenj@leidenuniv.nl'.

Gegevens die je verzendt over het LUWA netwerk worden echter niet versleuteld. Bovendien moet je op dit netwerk om de vijf dagen opnieuw inloggen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.