Universiteit Leiden

nl en

Online zelfhulp voor studenten

De Universiteit Leiden neemt deel aan het samenwerkingsverband Caring Universities. Hiermee kunnen studenten op een laagdrempelige manier werken aan hun mentale gezondheid. Het platform Gezonde Boel biedt de studenten e-modules.

Gezonde Boel

Gezonde Boel is een platform voor onbegeleide e-health voor studenten en biedt ruim 100 zelfhulpmodules. Deze modules zijn ontwikkeld rondom relevante thema’s tijdens het studentenleven, zoals: omgaan met geld, te veel social media gebruik, piekeren en planning en structuur. Het volledige aanbod is te vinden in de Keuzehulp van Gezonde Boel. Zo kunnen studenten bepalen welke module het beste bij hen past.

De modules zijn voor studenten van de Universiteit Leiden gratis en kunnen anoniem gevolgd worden. Studenten loggen in op het platform van Gezonde Boel.

Caring Universities 

Caring Universities biedt gratis online programma's om het mentaal welzijn van studenten te verbeteren. Hierbij krijgen ze begeleiding van een persoonlijke coach. Daarnaast wordt er vanuit Caring Universities jaarlijks een online vragenlijst gestuurd, waarbij studenten direct feedback en advies krijgen over hun welzijn. Bijvoorbeeld over stemmingswisselingen, het aanpakken van stress en uitstelgedrag. 

Contact: caring.universities@leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.