Universiteit Leiden

nl en

ICT in de computerzalen

Alle faculteiten beschikken over computerzalen voor onderwijs en/of zelfstudie. De Universiteitsbibliotheek beschikt over studieplekken met (en zonder) computer en over een instructieruimte voor groepen.

In de facultaire computerzalen vindt u computers met standaard software als Microsoft Office en webbrowsers als Internet Explorer en Google Chrome.

Aanvullende facultaire software

Op computers in facultaire computerzalen vindt u ook software die aansluit bij het onderwijs van de faculteit. De ICT-dienst van elke faculteit informeert regelmatig bij alle docenten welke aanvullende software zij nodig hebben voor onderwijs. Samen met het ISSC zorgt de ICT-dienst ervoor dat de software op tijd beschikbaar is. Het is niet mogelijk om zelf software op de studentenwerkplekken te installeren.

In de hele universiteit - dus ook in de computerzalen - is wifi beschikbaar.

FAQ

Waar staan de huisregels?

De huisregels kunt u online raadplegen.

Hoe kan ik inloggen op de computers in collegezalen?

Om gebruik te maken van de computers in de collegezalen hoeft u niet in te loggen. Nadat de computer is opgestart heeft u toegang tot programma’s als Powerpoint, Word en verschillende browsers. Ook is in iedere collegezaal de VLC media player beschikbaar.

Waar kan ik problemen met computers in collegezalen melden?

Problemen met computers in de collegezalen kunt u melden bij de ISSC Helpdesk (Lipsius, begane grond, naast de Servicedesk).

Moet ik voor gastdocenten, symposia en congressen gastaccounts aanvragen?

Nee, dat hoeft niet meer. 
Omdat er niet ingelogd hoeft te worden op de computers, is het ook niet nodig een gastaccount aan te vragen voor gastdocenten of gastsprekers op congressen etc. 
Wel is het mogelijk voor deelnemers aan een congres of zomerschool een dagcode aan te vragen waarmee een deelnemer met een eigen device gebruik kan maken van het draadloos netwerk van de universiteit. 
Deze zogeheten WIFI-tickets zijn verkrijgbaar bij de helpdesk ISSC in het Lipsiusgebouw.

Kan ik bestanden van mijn persoonlijke, afdelings- of werkgroepschijf openen?

Ja, dat kan via remotewp. Elke collegezaal pc heeft een icoon 'Remote werkplek' op de desktop.

Kunnen er audio- en videobestanden afgespeeld worden in de collegezalen?

In iedere collegezaal heeft u de beschikking over de Windows Media Player en de VLC Media Player. Hiermee kunnen bijna alle formaten audio en video worden afgespeeld. 
  
Let op: als u audio of video wilt gebruiken in de collegezalen, controleer dan van tevoren in de collegezaal of het afspeelbaar is, ook al is het bestand wel op uw werkplek af te spelen!

Welke software is er in de collegezalen geïnstalleerd?

In de college- en werkgroepzalen is een beperkte set software geïnstalleerd. 
U kunt o.a. gebruik maken van: 

  • Chrome, Internet Explorer
  • Office 2010
  • VLC Media Player

Kan ik voor één college software laten installeren op een pc?

Nee, dat kan niet.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.