Universiteit Leiden

nl en

Auteursrecht

Bij het schrijven van een wetenschappelijke publicatie dien je rekening te houden met het auteursrecht. Het auteursrecht is bedoeld om jou als auteur te beschermen. Het Auteursrechten Informatiepunt van de Universitaire Bibliotheken Leiden biedt Leidse onderzoekers en docenten informatie en ondersteuning bij vragen over auteursrecht.

De universiteit heeft het recht om jouw proefschrift te bewaren in de Universitaire Bibliotheken Leiden en te gebruiken voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Als promovendus heb je echter zelf het auteursrecht op je werk, tenzij je dit expliciet overdraagt. Word je proefschrift uitgegeven door een uitgever? Let dan goed op wat er staat over een eventuele overdracht van het auteursrecht in de overeenkomst die je met de uitgever sluit. Dat geldt ook als je artikelen of hoofdstukken van je proefschrift wilt publiceren in andere media.

Auteursrecht niet (volledig) overdragen

Je bent niet verplicht het auteursrecht (volledig) over te dragen aan een uitgever. Stichting SURF heeft een filmpje gemaakt dat uitlegt waarom en hoe je je auteursrecht kunt behouden.

Meer informatie

Je kunt terecht bij het Auteursrechten Informatiepunt van de Universitaire Bibliotheken Leiden voor meer informatie en ondersteuning. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.