Universiteit Leiden

nl en

Microsoft Office 365

Microsoft Office behoort tot het basissoftwarepakket van uw PC. Via Office heeft u toegang tot onder andere Word, Excel, Outlook en PowerPoint. Thuiswerken wordt ondersteund met behulp van Office365 en OneDrive.

Office 2016 en Office 365

Naast Office 2016 is Office 365 beschikbaar voor medewerkers. Met Office 365 kun je gebruik maken van de universitaire OneDrive opslag in de cloud. Met OneDrive zijn de bestanden die je nodig hebt, overal beschikbaar.

Vanaf woensdag 22 april is het niet meer mogelijk om alleen met je ULCN-gegevens in te loggen op Teams, Office 365 en OneDrive. Er is dan nog een extra beveiligingsstap nodig: je moet je inlog bevestigen in de app Microsoft Authenticator. Meer hierover >>

Voordelen Office 365

Voordelen: 

  • werken met Office-toepassingen via het online Office-portal of met apps op smartphone of tablet
  • bestanden vanaf je universitaire werkplek (P-schijf) veilig opslaan in OneDrive
  • gemakkelijk toegang tot bestanden 
  • eenvoudig online samenwerken

Geen persoonsgegevens in OneDrive

Het gebruik van OneDrive is gebonden aan gebruikersvoorwaarden en is alleen bedoeld voor gegevens die niet vertrouwelijk zijn en geen persoonsgegevens bevatten. De gebruikersvoorwaarden staan op de helpdesk portal.

Office 365 voor gastmedewerkers

Gastmedewerkers krijgen niet automatisch toegang tot Office 365 en OneDrive. Vraag toegang aan via de helpdesk (toestel 8888).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.