Universiteit Leiden

nl en

Populair-wetenschappelijke evenementen

Om het brede publiek te laten kennismaken met de wetenschap doet de Universiteit Leiden mee aan een aantal populair wetenschappelijke evenementen of neemt de organisatie daarvan voor haar rekening.

Nacht van Ontdekkingen

Sinds 2013 is de Nacht van Kunst & Kennis, tegenwoordig de Nacht van Ontdekkingen, hét jaarlijkse wetenschaps- en cultuurfestival van Zuid-Holland. De historische binnenstad van Leiden verandert in een podium voor kunstenaars, acteurs, dansers, muzikanten, opiniemakers en wetenschappers. Duizenden bezoekers hebben de keuze uit meer dan 150 acts, vaak op locaties die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de Oude Sterrewacht. Jong en oud zijn van harte welkom op deze wonderlijke avond.

In de Nacht van Ontdekkingen laten we zien dat kunstenaars en wetenschappers belangrijk zijn om ons de wereld te laten begrijpen. Ze houden ons een spiegel voor of openen deuren die normaal gesloten blijven. De Nacht vertelt ons iets over de relatie tussen heden, verleden en toekomst en laat ons nadenken over de belangrijke vragen van onze tijd.

Wil je bijdragen aan de Nacht? Neem voor meer informatie contact op met de adviseur wetenschapscommunicatie of kijk op de website van de Nacht.

3 October University

Wie tijdens Leidens Ontzet even genoeg heeft van al het bier, haring en wittebrood, moet zeker naar de tent in het Van der Werfpark komen. Bevlogen Leidse wetenschapers geven daar elk jaar op 3 oktober interessante en actuele lezingen voor iedereen.

Famelab

Sinds zijn ontstaan op het Cheltenham Science Festival in 2005, is Famelab uitgegroeid tot de belangrijkste wetenschapscommunicatiewedstrijd ter wereld. Sinds 2007 is de British Council mede-organisator. Er zijn meer dan 5000 deelnemende wetenschappers en ingenieurs uit ruim 25 landen. Jaarlijks organiseert Leiden een eigen voorronde voor jonge bevlogen wetenschappers. De winnaars van deze ronden gaan door naar de nationale en mogelijk naar de internationale wedstijd.

Ook meedoen? Neem voor meer informatie contact op het de adviseur wetenschapscommunicatie of kijk op de website van Famelab.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.