Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksvisitaties

De Universiteit Leiden evalueert met regelmaat de kwaliteit van onderzoek. Dit gebeurt zowel intern als extern. Lees hoe de kwaliteit van onderzoek wordt bewaakt en geëvalueerd.

Leiden protocol for research assessments

Voor het bewaken van de kwaliteit beoordeelt een externe commissie elke zes jaar het onderzoek van onderzoeksinstituten en -eenheden van de Universiteit Leiden. Ieder jaar bespreken instituten met hun faculteitsbestuur de voortgang van de opvolging van de aanbevelingen. In bepaalde gevallen kan een instituut na drie jaar een midterm review uitvoeren. In het Leiden protocol for research assessments ((English only) wordt dit nader toegelicht. 

Standard Evaluation Protocol

De onderzoeksevaluaties aan de Universiteit Leiden vinden plaats op basis van het Standard Evaluation Protocol (SEP). Het SEP is vastgesteld door Universiteiten van Nederland, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO).

Meer informatie

Wil je meer weten over het SEP, de visitatierapporten en de planning van de visitaties? Kijk dan bij assessment reports op de website van de universiteit.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.