Universiteit Leiden

nl en

Beveiliging

Op alle universitaire terreinen en in alle gebouwen is er bewaking en cameratoezicht. Lees hier wat u kunt doen als u advies nodig heeft over de beveiliging van een gebouw, persoon of evenement met mogelijke risico's.

Bewaking

Alle gebouwen van de universiteit worden bewaakt. Buiten kantoortijden wordt de surveillance gedaan door een extern bedrijf.

Cameratoezicht

Op de terreinen en in de gebouwen van de Universiteit Leiden vindt cameratoezicht en videoregistratie plaats. Aan stickers en borden kunt u zien waar dat het geval is. 

Wij gaan zorgvuldig om met dit beeldmateriaal. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens leest u hoe wij uw persoonsgegevens beschermen tijdens het gebruik, de opslag en verwerking van de beelden.

Melden incidenten

Is er sprake van een bedreigende situatie, diefstal of schade? Dan is het belangrijk dat u dit meldt. Voor meldingen binnen kantoortijden geldt een andere procedure dan voor meldingen buiten kantoortijden en bij spoed. Vind hier de juiste contactgegevens >>

Dienstreizen buitenland

Het kan voorkomen dat u naar het buitenland moet reizen. Alleen met schriftelijke toestemming van uw leidinggevende mag u naar een land of gebied met kleurcode oranje. Alleen met schriftelijke toestemming van het College van Bestuur mag u naar een land of gebied met kleurcode rood. Voor reisadvies kunt u terecht bij Leo Harskamp of Jaap van Zaanen. Op de pagina reizen naar risicogebieden vindt u een uitvoerige uitleg, procedures en aanvraagformulieren. Lees ook onze informatie over medisch reizigersadviezen. 

Advies

U kunt bij Leo Harskamp en Jaap van Zaanen terecht voor:

  • Advies over hoe te handelen in bedreigende situaties.
  • Advies over beveiliging van een universitair evenement met mogelijke risico’s (vip’s, politieke bijeenkomsten, groot aantal bezoekers).
  • Vragen met betrekking tot fysieke beveiliging of onveilige situaties.
  • Het melden van (potentiële) incidenten.
  • Dienstreizen naar het buitenland met gevarencode oranje of rood.

Heeft u een vraag over cameratoezicht? Die kunt u stellen aan Ruud BoomLeo Harskamp of Jaap van Zaanen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.