Universiteit Leiden

nl en

E-mail

Wil je toegang tot je mailbox via je webmail? Heb je meer opslagruimte nodig voor je e-mail? Wil je metcollega's een gezamelijk e-mailadres aanvragen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Inloggen Outlook en webmail

Via Outlook heb je toegang tot je werkmail op je computerwerkplek. Zit je niet op je universitaire werkplek? Dan kun je met je ULCN-account inloggen in webmail.

Inloggen webmail

Gezamenlijke mailbox

Opslagruimte en archiefmap

Bij elk e-mailaccount krijg je standaard 1,95 GB opslagruimte. Daarnaast heb je een e-mailarchiefmap van 10 GB. Is je mailbox bijna vol? dan krijg je een waarschuwing per mail.

Tips om te voorkomen dat je opslagruimte vol raakt: 

  • Bewaar grote bijlagen uit mailtjes op je P-schijf of OneDrive en verwijder de mailtjes uit je mailbox.
  • Archiveer e-mail naar je e-mailarchiefmap
  • Verwijder regelmatig overbodige e-mail.
  • Leeg regelmatig de mappen met verzonden mail en deleted items.

Opslagruimte vergroten

Zijn je mailbox en archiefmap toch helemaal vol en lukt het je echt niet je mailbox verder op schonen,? Dan kun je de opslagruimte van je mailbox laten vergroten met maximaal 1 GB. Gaat het om een gezamenlijke mailbox? Dan kun je de opslagruimte laten vergroten met maximaal 5 GB.

Vraag uitbreiding van je e-mailopslagruimte (quota) aan >>

E-mail distributielijst

Stuur je regelmatig een groep mensen binnen de universiteit een e-mail? Vraag dan voor die groep een e-mail-distributielijst aan.

  • Het e-mailadres van een distributielijst verschijnt vetgedrukt in je Outlook-adressenlijst onder de naam van je faculteit of eenheid.
  • Stuur je een mail naar het e-mailadres van de distributielijst? Dan ontvangen alle leden op de lijst de mail.

uMail

Naast je werkmailaccount krijg je ook een uMail-account. De universiteit gebruikt uMail om te communiceren met studenten. Waarschijnlijk zul je je uMail-account niet veel gebruiken, omdat alle communicatie verloopt via je werkmailbox. Alle mailberichten die in je uMailbox komen, worden ook afgeleverd in de inbox van je werkmail.

Spam

Komt er ten onrechte mail in je spamfilter? Of krijg je juist veel spam in je reguliere inbox? Vraag in zo'n geval om een aanpassing van je spamfilter.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.