Universiteit Leiden

nl en

ICT

Hier vindt u alle informatie over de ICT-diensten van de universiteit. Van werkplek tot wifi, en van het wijzigen van uw wachtwoord tot het gebruiken van Remote Werkplek.

ICT werkplek

Heeft u voor uw functie een Windows- of Mac-werkplek nodig? Via het ISSC kunt u, na goedkeuring van uw ict-contactpersoon, een compleet ingerichte werkplek aanvragen. Daarnaast zijn er flexibele mogelijkheden voor speciale wensen.

ULCN-account

U krijgt wanneer u in dienst treedt automatisch een nieuw e-mailadres en een ULCN-account.

Lees hier meer over bijvoorbeeld het resetten of wijzigen van uw wachtwoord.

Naar ULCN-account

Mobiel en thuiswerken

Met Remote Werkplek heeft u zowel thuis als in het buitenland toegang tot uw universitaire werkplek. Hoe kunt u wifi zó instellen dat u bij elke op eduroam aangesloten universiteit gebruik kunt maken van wifi op uw smartphone, tablet of laptop.

Hulp en ondersteuning

Zoekt u een handleiding over het installeren van lettertypes of software op uw werkplek? Of wilt u een functionele mailbox aanvragen? Heeft u behoefte aan een gekwalificeerde helpdeskmedewerker die op afstand met u meekijkt op uw pc? Of wilt u weten wie bij uw onderdeel verantwoordelijk is voor ICT? 

Zelf ICT-zaken regelen via de helpdesk portal

Als u een aanvraag wilt doen of een ICT-probleem hebt, kunt u een melding aanmaken in de helpdesk portal. Daarna kunt u uw melding volgen. Ook vindt u in de nieuwe helpdesk portal informatie en instructies, zodat u zelf eventueel al een oplossing kunt vinden.

Ga naar de helpdesk portal
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.