Universiteit Leiden

nl en

ICT in het onderwijs

De universiteit zet binnen de onderwijsvisie (Learning@LeidenUniversity) de komende jaren in op blended learning (‘The Blended University’). Hierbij maken we gebruik van verschillende digitale tools.  

Hier vind je meer informatie over het blended learning-concept, de  tools en hoe je deze tools in je onderwijs goed kan inzetten om jouw onderwijs te verrijken. Daarnaast vind je informatie over welke mogelijkheden die er zijn om een ICT-gerelateerde training te volgen.

Hulp bij online onderwijs

Ben je op zoek naar ondersteuning bij het verzorgen van online onderwijs, of loop je tegen een probleem aan?
We helpen je graag zo snel mogelijk (weer) op weg.

Blended learning

Blended learning is het uitgangspunt voor het aanbieden van onderwijs bij de Universiteit Leiden. Dit didactisch concept gaat uit van een integratie tussen contactonderwijs en online leren, waarbij de twee onderdelen elkaar versterken. De student kan, tijd en plaats onafhankelijk, een groot deel van de kennis en inzicht verwerven door zelfstudie (zelfstandig en in groepsverband). Het contactonderwijs draagt bij aan verdiepende discussies, toepassing van kennis en inzicht en bespreking van complexe onderdelen. Lees meer...

Digitale tools

De universiteit werkt met diverse digitale tools die kunnen worden ingezet in het onderwijs. Bijvoorbeeld:

Meer Informatie over de digitale tools die vanuit huis inzetbaar zijn, Meer Informatie over de digitale tools vind je op de pagina Thuiswerken.

ICT-voorzieningen

De universiteit biedt verschillende ICT-voorzieningen in het onderwijs aan. USis en Brightspace zijn de vaste digitale platforms voor onderwijsadministratie en digitaal leren. Je kunt daarnaast onder meer gebruik maken van audio- of videovoorzieningen in het onderwijs of computerzalen. We laten hier zien hoe je deze voorzieningen en ruimtes kunt inzetten, waar je aandacht aan moet schenken en hoe je een ICT-gerelateerde ondersteuning kunt krijgen. Bekijk de informatie: 
•    AV-voorzieningen in de collegezaal
•    ICT in de computerzaal
•    Digitale leeromgeving
•    Informatiesystemen
•    Hulp bij ICT
•    Lenen van audiovisuele apparatuur

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.