Universiteit Leiden

nl en

Trainingen en workshops voor studenten

De Universiteit Leiden organiseert verschillende trainingen en workshops die bijdragen aan welzijn voor studenten.

Persoonlijke ontwikkeling 

De pagina Persoonlijke ontwikkeling geeft een overzicht van (online) coachingprogramma’s, apps en begeleiders op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan voldoende bewegen en ontspannen, veerkracht ontwikkelen en je gelukkig voelen.   

Studievaardigheden 

Als studenten een steuntje in de rug zoeken bij het vinden van de weg in hun studie en het studentenleven, kunnen ze terecht bij de POPcorner. De POPcorner biedt onder andere workshops, cursussen en coaching en is fysiek te vinden op de Faculteit Sociale Wetenschappen, Faculteit Geesteswetenschappen en in Den Haag. De ePOPcorner is een platform waar je online modules studievaardigheden kunt volgen. Bijvoorbeeld over efficiënt studeren, het onthouden van leerstof en het voorbereiden van tentamens.  

Groepsworkshops met begeleiding 

Sommige studenten hebben behoefte aan workshops samen met andere studenten en onder begeleiding van een professionele trainer. Binnen de Universiteit Leiden worden verschillende workshops aangeboden: 

Zingeving 

Voor vragen over zingeving, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling kunnen studenten terecht bij RAPENBURG100. Zij bieden veel gratis activiteiten, zoals ontmoetingsmaaltijden, meditaties, verdiepingsweekenden en geloofsoriëntatie. En cursussen, zoals bestuurstrainingen en ‘Omgaan met verlies’. Daarnaast zijn de werknemers beschikbaar voor een vertrouwelijk gesprek.

Kunstzinnige vorming 

Het LAK (Leids Academisch Kunstcentrum) biedt een groot aantal cursussen op het gebied van kunstzinnige vorming. Er zijn cursussen in de volgende categorieën: toneel en presentatie, dans, beeldende kunst, muziek, fotografie en schrijven.  

Universitair Sportcentrum  

Het Universitair Sportcentrum heeft een uitgebreid aanbod van sporten en biedt ook lessen meditatie en mindfulness. 

Academische activiteiten 

Studium Generale organiseert brede, academische activiteiten. Zoals lezingen, symposia, filmvertoningen en debatten. Het programma van Studium Generale is open voor zowel studenten als medewerkers. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.