Universiteit Leiden

nl en

Promoveren

Toelating

Elke promovendus van de Universiteit Leiden moet worden toegelaten bij één van de Graduate Schools. De toelatingsprocedure varieert per Graduate School. Algemene informatie over de toegang tot promotie vindt u hier. Verder kunt u kiezen uit verschillende vormen van promoveren, die u vindt op onze pagina over promotieplaatsen. Ook kunt u kiezen om promotieonderzoek te doen aan twee universiteiten.

Wonen in Leiden of Den Haag

Voor promovendi van de Universiteit Leiden die op zoek zijn naar woonruimte, zijn appartementen beschikbaar in Leiden en Den Haag

Promotietraject

U wilt promoveren bij de Universiteit Leiden. Hoe ziet zo'n traject eruit? Hier leest u meer over:

Proefschrift publiceren

Als u promoveert, moet u uw proefschrift goed aanleveren. Daarvoor heeft u twee formulieren nodig: formulier V (online) en formulier VI (print). Lees hier welke stappen u moet nemen, zodat uw proefschrift in behandeling wordt genomen. Na de publicatie kunt u voor perspromotie een beroep doen op de universiteit Leiden. 

Promotieplechtigheid

Elk promotietraject wordt afgesloten met een promotieplechtigheid. Waarmee moet u dan in praktisch opzicht allemaal rekening houden? We geven u hier een overzicht. Bekijk ook de locatie waar de promotieplechtigheid meestal plaatsvindt.

Oriëntatie op de arbeidsmarkt

De universiteit raadt aan om al in het derde jaar van het promotietraject te gaan nadenken over uw verdere loopbaan. Daarvoor kunt u gebruik maken van het PhD Careerplatform en de individuele adviezen van een loopbaancoach. Sommige faculteiten bieden gepromoveerde, getalenteerde onderzoekers, die zich graag verder willen specialiseren, de mogelijkheid van een research fellowship.

Bedrijfsarts, psycholoog en vertrouwenspersoon

Het kan gebeuren dat u tijdens uw promotie last krijgt van psychische klachten of tegen andere problemen aanloopt en dat u er niet uitkomt met uw promotor of begeleider. U kunt in zo'n geval terecht bij de bedrijfsarts of een vertrouwenspersoon.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.