Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek en onderwijs

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) kunnen vaak meer voor docenten betekenen dan je denkt. Je vindt hier informatie over auteursrecht, trainingen voor studenten in informatievaardigheden en je krijgt hulp bij het inrichten van collegeplanken.

Auteursrecht

Gebruik je wetenschappelijke publicaties in het onderwijs? Houd rekening met het auteursrecht. Op de website van de Universiteitsbibliotheek staan afspraken en tips.

Collegeplanken

Je kunt voor je onderwijs een online literatuurlijst maken en de documenten voor een specifiek college apart zetten op een fysieke collegeplank. De collegeplanken vind je op de locaties Universiteitsbibliotheek, Asian Library en Wijnhaven Bibliotheek Den Haag.  

Bijzondere collecties

Naast literatuur uit de reguliere collectie kun je ook materiaal uit de bijzondere collectie van de universiteitbibliotheek gebruiken voor colleges. Stukken uit de bijzondere collectie vraag je aan via het formulier

Onderwijs en informatievaardigheden

De Universitaire Bibliotheken Leiden verzorgen workshops informatievaardigheden voor opleidingen en instituten, bijvoorbeeld als onderdeel van het studieprogramma. Het programma wordt samen met jou bepaald. Denk aan workshops over het beoordelen van informatie, plagiaatpreventie of het gebruik van bijzondere collecties. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.