Universiteit Leiden

nl en

Voorbeelden samenwerkingen

Universiteit Leiden heeft een flink aantal mooie samenwerkingen gesloten met internationale universiteiten en organisaties.

Database voor samenwerkingen

Wil je meer informatie over hoe Universiteit Leiden samenwerkt met een bepaalde buitenlandse universiteit?

Neem contact op met International Relations >>

Voorbeelden van samenwerkingen

Sinds 2015 heeft Universiteit Leiden jaarlijks meerdere International Credit Mobility (ICM)-projecten toegekend gekregen, waarin werd en wordt samengewerkt met partneruniversiteiten van over de hele wereld.

LERU is een vereniging van 23 belangrijke universiteiten die allemaal veel waarde hechten aan internationaal onderwijs van hoog niveau. Met het onderzoek wil het onder andere de Europese onderwijspolitiek beïnvloeden. De waarden zijn:

  • Onderwijs met aandacht voor de grenzen van het menselijk begrip
  • Creëren van nieuwe kennis met fundamenteel onderzoek: de ultieme bron van maatschappelijke vernieuwing
  • Bevorderen van onderzoek op een breed terrein, in samenwerking met industrie en de samenleving

Coimbra is een netwerk van Europese universiteiten met verschillende disciplines en een internationale reputatie.

De samenwerkende universiteiten zetten zich in voor een sterkere relatie met elkaar. Dit doen zij op het gebied van internationalisering, academische samenwerking, hoge kwaliteit van onderwijs en onderzoek en kennis delen met de samenleving. Coimbra wil onder andere de Europese onderwijspolitiek beïnvloeden.

The Europaeum brengt jonge onderzoekers en onderzoeksleiders bij elkaar om ontwikkelingen in Europa te bespreken. Daarnaast leren zij pan-Europees denken en organiseren zij internationale conferenties, colloquia en summer schools.

De European University Association vertegenwoordigt en ondersteunt instellingen voor hoger onderwijs in 47 landen. De universiteiten blijven samen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het hoger onderwijs en in de onderwijspolitiek.

International Association of Universities is een samenwerking tussen hogeronderwijsinstellingen die valt onder UNESCO.

EuroScholars is voor Amerikaanse bachelorstudenten die deelnemen aan onderzoeksprojecten binnen een Europees netwerk.

Eurolife is een netwerk van Europese universiteiten op het gebied van de life sciences.

LSH - Life Science for Health is een uitwisselingsprogramma tussen de Universiteit Leiden en het LUMC (Nederland), het Karolinska Institutet (Zweden) en de Universität Heidelberg (Duitsland). Studenten kunnen zo deelnemen aan joint masterprogramma’s bij deze drie universiteiten.

Universiteit Leiden en tien andere vooraanstaande Europeese onderzoeksuniveristeiten hebben samen een unieke alliantie. Una Europa streeft ernaar om de krachten te bundelen en samen een Europese inter-universitaire omgeving te creeëren, een Universiteit van de Toekomst.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.