Universiteit Leiden

nl en

Dienstreizen

Moet je reizen voor je werk, dan ontvang je een vergoeding voor de reis- en verblijfkosten. Ben je van plan een buitenlandse dienstreis te maken? Je regelt het in vijf stappen.

Binnenlandse dienstreis

Voor binnenlandse dienstreizen maak je in principe gebruik van het openbaar vervoer. Als dat niet mogelijk is, dan kun je in overleg met je leidinggevende gebruikmaken van eigen vervoer, een taxi of huurauto. Voor informatie over het vergoeden van de kosten kijk je bij Vergoeding binnenlandse dienstreis.

Buitenlandse dienstreis

Als je een buitenlandse dienstreis maakt, dan heb je vooraf toestemming nodig van de universiteit. Regel je aanvraag minimaal 8 weken van tevoren. Heb je toestemming om te reizen? Boek dan je reis via Uniglobe. Dit is een reisorganisatie waar de universiteit een overeenkomst mee heeft. Plan je buitenlandse dienstreis in vijf stappen.

Digitale meetings en online vergaderen

De afgelopen periode heeft ons laten zien hoeveel mogelijkheden de digitale wereld ons biedt. Vraag jezelf af of het echt nodig is om op dienstreis te gaan, of dat vergelijkbare resultaten ook via digitale meetings gerealiseerd kunnen worden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.