Universiteit Leiden

nl en

Beveiliging

Op alle universitaire terreinen en in alle gebouwen is er bewaking en cameratoezicht. Lees hier wat je kunt doen als je advies nodig hebt over de beveiliging van een gebouw, persoon of evenement met mogelijke risico's.

Bewaking

Alle gebouwen van de universiteit worden bewaakt. Buiten kantoortijden wordt de surveillance gedaan door een extern bedrijf.

Cameratoezicht

Op de terreinen en in de gebouwen van de Universiteit Leiden vindt cameratoezicht en videoregistratie plaats. Aan stickers en borden kun je zien waar dat het geval is.

Wij gaan zorgvuldig om met dit beeldmateriaal. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens lees je hoe wij je persoonsgegevens beschermen tijdens het gebruik, de opslag en verwerking van de beelden. Lees ook de privacyverklaring cameratoezicht.

Melden incidenten

Is er sprake van een bedreigende situatie, diefstal of schade? Dan is het belangrijk dat je dit meldt. Voor meldingen binnen kantoortijden geldt een andere procedure dan voor meldingen buiten kantoortijden en bij spoed. Vind hier de juiste contactgegevens.

Advies

Je kunt bij Leo Harskamp en Jaap van Zaanen terecht voor:

  • Advies over hoe te handelen in bedreigende situaties.
  • Advies over beveiliging van een universitair evenement met mogelijke risico’s (vip’s, politieke bijeenkomsten, groot aantal bezoekers).
  • Vragen met betrekking tot fysieke beveiliging of onveilige situaties.
  • Het melden van (potentiële) incidenten.
  • Dienstreizen naar het buitenland met gevarencode oranje of rood.
  • Vragen over cameratoezicht.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.