Universiteit Leiden

nl en

Opslag en dataherstel

Uw computer heeft een beperkte hoeveelheid opslag. Als u uw computergeheugen wilt uitbreiden, zijn er verschillende opties. Het ISSC kan u daarnaast ondersteunen als u bestanden bent kwijtgeraakt.

Wilt u bestanden van de P-schijf uploaden op OneDrive, zodat u thuis ook bij uw bestanden kunt? Vraag dan datamigratie van P: naar OneDrive aan bij de ISSC helpdesk. 

Diensten voor dataopslag

Werkgroep op de J: -schijf

Een werkgroep is een gedeelde map op de J: -schijf. Is de maximale opslagruimte van een gedeelde map bereikt? Dan neemt de maximale opslagruimte automatisch toe. U hoeft hiervoor geen uitbreiding aan te vragen.
Aanvragen >>

Bulkopslag

Voor grote hoeveelheden data, vanaf 1 TB, kunt u kiezen voor bulkopslag. U bepaalt zelf wie er toegang heeft tot de data. Is de maximale opslagruimte bereikt, dan kunt u extra capaciteit aanvragen.
Aanvragen >>

Uitbreiding opslag P: -schijf

U krijgt standaard 25 GB aan geheugen om data op te slaan op uw persoonlijke schijf (de P: -schijf). Dit kunt u uitbreiden tot maximaal 50 GB.
Aanvragen >>

SURFdrive (gratis)

SURFdrive is een cloudopslagdienst waarmee u bestanden veilig kunt opslaan, synchroniseren en delen. U krijgt 250 GB opslagruimte ter beschikking.
Inloggen >>

Kosten

Aan diensten voor dataopslag (met uitzondering van SURFdrive) zijn kosten verbonden. Om die reden beoordeelt de ICT-contactpersoon iedere aanvraag.

Data herstellen

Heeft u per ongeluk belangrijke bestanden weggegooid? Probeer ze eerst zelf terug te halen. Volg de handleiding voor het herstellen van data op de P- of J-schijf. Als het niet lukt om uw data op deze manier te herstellen, kan het ISSC u wellicht ook helpen via een aanvraag dataherstel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.