Universiteit Leiden

nl en

Samenwerking Leiden-Delft-Erasmus Universities

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken al jaren intensief samen. In 2012 is deze samenwerking geformaliseerd in de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus Universities. Zo kan er nog beter met een multi- en interdisciplinaire benadering worden gewerkt aan grote en complexe maatschappelijke vraagstukken.

LDE Centres

Onder de vlag van de alliantie zijn acht multidisciplinaire centres opgericht: de Leiden-Delft-Erasmus Centres. In dit verband werken wetenschappers samen aan diverse thema's. Van werelderfgoed tot de circulaire economie, van luchtkwaliteit tot het bepalen van de succesvoorwaarden voor online hoger onderwijs. 

Medical Delta

Naast de in 2012 opgerichte LDE-centres is er ook het al langer bestaande Medical Delta. Dit is een netwerk van kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van Life Sciences, gezondheid en techniek, waarin ook de Universiteit Leiden participeert. Door de krachten te bundelen creëren wetenschappers, bedrijven, zorgprofessionals en overheden samen innovaties in de medische technologie en zorg.

Samenwerking op onderwijsgebied

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken samen om hun onderwijsaanbod te verbreden. De drie universiteiten bieden in verschillende combinaties gemeenschappelijke bachelor- en masteropleidingen (joint degree opleidingen), mastertracks en één volledig gezamenlijke opleiding aan.

Ook bieden de universiteiten nieuwe multidisciplinaire minoren en honours classes aan over maatschappelijk relevante thema's. Voor professionele doelgroepen ontwikkelen de drie universiteiten samen met andere partners post-initieel onderwijs. Meer informatie over het gezamenlijk onderwijsaanbod vindt u op de Leiden Delft Universities-website.

Onderzoek naar universitair onderwijs

De drie universiteiten willen hun onderwijs doorlopend verbeteren en innoveren. Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning doet daarom onderzoek naar universitair onderwijs. De focus ligt daarbij op de combinatie van online en traditioneel onderwijs.

Meer weten?

Bezoek de website van Leiden-Delft-Erasmus Universities

Ga naar de website
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.