Universiteit Leiden

nl en

Bestanden delen

Bestanden delen met collega's binnen of buiten de universiteit? Sla ze op in de cloud. Dat kan met Office 365 en OneDrive. Als je bestanden hebt die te groot zijn om via de mail te verzenden, gebruik dan SURFFilesender.

Office 365 en OneDrive

Met Office 365 kun je gebruik maken van de universitaire OneDrive opslag in de cloud. Met OneDrive zijn de bestanden die je nodig hebt, overal beschikbaar.

SURFdrive

SURFdrive is een publieke cloudopslagdienst. Het is vergelijkbaar met een publieke dienst als Dropbox met het verschil dat de data bij SURFdrive in Nederland wordt opgeslagen. Gebruik bij voorkeur OneDrive om universitaire bestanden op te slaan. SURFdrive heb je alleen nodig als je moet samenwerken met collega’s binnen of buiten de universiteit die SURFdrive gebruiken. Inloggen op SURFdrive doe je met je ULCN-account

SURFFilesender

Met SURFFilesender kun je (grote) bestanden verzenden via een webbrowser. Het is vergelijkbaar met Wetransfer met het verschil dat bij FileSender de bestanden worden verzonden en opgeslagen via Nederlandse servers. Je logt in met je ULCN-account.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.