Universiteit Leiden

nl en

Graduate Schools

Elke promovendus van de Universiteit Leiden moet worden toegelaten bij een van de Graduate Schools. De toelatingsprocedure varieert per Graduate School. De Graduate Schools zijn verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van promovendi.

Graduate School of Archaeology

De Graduate School of Archaeology heeft uitgebreide PhD-programma’s over opgraving, analyse en interpretatie van materiële overblijfselen van het menselijk verleden.

Graduate School of Humanities

De Graduate School of Humanities is onder andere verantwoordelijk voor alle PhD-programma’s van de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Graduate School of Legal Studies

De Graduate School of Legal Studies is onderdeel van het Meijers Research Institute en is onder andere verantwoordelijk voor de PhD-programma’s van promovendi aan de faculteit Rechtsgeleerdheid.

Graduate School of Leiden University Medical Center (LUMC)

Medische en biomedische promovendi kunnen terecht bij de Graduate School of LUMC. De PhD-programma’s van deze Graduate School zijn gezamenlijk ontwikkeld door de Universiteit Leiden en het LUMC.

Graduate School of Science

De Graduate School of Science biedt acht verschillende PhD-programma’s aan op het terrein van de wiskunde en natuurwetenschappen.

Graduate School of Social and Behavioural Sciences

De PhD-opleidingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen worden verzorgd door de Graduate School of Social and Behavioural Sciences

Graduate School of Governance and Global Affairs

De Graduate School of Governance and Global Affairs is verantwoordelijk voor de PhD-programma’s aan de faculteit Governance and Global Affairs.

Begeleiding en advies

Als je als promovendus je vraagstukken wilt bespreken met iemand anders dan je scriptiedirecteur of begeleider, of als je psychische of andere klachten krijgt, dan kun je contact opnemen met de bedrijfsarts, psycholoog of vertrouwenspersoon.

Voor medische of psychische klachten kunt u terecht bij een van de universiteitsartsen. Dit is ook het geval als je een buitenpromovendus bent. De bedrijfsarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog.

Indien u problemen ondervindt met betrekking tot uw doctoraatsproject die u niet zelf kunt oplossen, kunt u contact opnemen met de vertrouwenspersoon voor promovendi.

PhD decanen

Daarnaast heeft de Faculteit twee promovendidecanen aangesteld voor onze PhD studenten. Zij zijn de eerste aanspreekpunten voor promovendi en hun begeleiders (promotor en co-promotor) bij vragen over begeleiding en voortgang van het promotietraject. De rollen zijn verdeeld over de twee decanen zodat je altijd met iemand kunt praten die niet op jouw instituut werkt. Zo kunnen zij vanuit een zelfstandige positie werken en hoeven zij niet betrokken te zijn bij vraagstukken binnen het eigen instituut.

Vind de contactgegevens aan de rechterkant.

Contactgegevens

Email: graduateschool@fgga.leidenuniv.nl

Universiteit Leiden  - Faculteit Governance and Global Affairs 

T.a.v. Graduate School
Postbus 13228
2501 EE, DEN HAAG

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.