Universiteit Leiden

nl en

Paneldiscussie

Money Matters: Financial Distress and Sustainable Change

Datum
woensdag 12 april 2023
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trappen

Met de huidige kosten voor levensonderhoud zijn de financiële lasten van studenten nog zwaarder geworden, vooral voor studenten met een sociaal-economisch achtergestelde achtergrond.

De meeste studenten nemen part-time bijbanen om hun studie te financiëren en de eindjes aan elkaar te knopen, maar internationale studenten zonder een EER-paspoort hebben de grootste moeite om een baan te vinden. Deze financiële druk heeft een grote impact op niet alleen de studievoortgang- en prestaties, maar ook op het persoonlijke welzijn.

Welke financiële uitdagingen komen studenten voor te staan? Hoe hebben deze invloed op hun studie en sociale leven? Hoe kunnen onderwijsinstellingen persoonlijke financiële ondersteuning creeëren om de lasten en stress van studenten te verlichten? En hoe implementeren we houdbare institutionele veranderingen om de financiële stress van studenten te verminderen, om hun zo door hun studie heen te helpen?

Veel studenten krijgen te maken met financiële moeilijkheden, maar voelen zich niet altijd op hun gemak om erover te praten vanwege het taboe op het onderwerp 'geld'. Tijdens dit panel willen we meer aandacht vragen over de impact van financiële uitdagingen op de studie en het welzijn, en gaan we in gesprek over welke ondersteuning er beschikbaar is om de financiële lasten te verlichten. We zullen in gesprek gaan met een docent over het helpen van studenten tijdens het lesgeven, studentdecanen die onder andere financieel advies geven en studenten die hun persoonlijke verhalen delen.

Dr. L.A. Todd

Sprekers

Dr. L.A. Todd is een Assistant Professor op de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA). Haar huidige onderzoeksproject richt zich op de Afro-Amerikaanse en Caribische vrouwen in de kunstgeschiedenis en advertenties. Ook is ze werkzaam als Student Life Officer bij Leiden University College. Lees meer. 

Ata Göloğlu is een student op Leiden University College.

Qing-Yi Fan is studentdecaan bij de afdeling Student Support Services op de Universiteit Leiden. 

Thijmen Hasselt is een derdejaars student International Relations and Organisations (BSc) op de Universiteit Leiden.

Moderator

Dr. A.E. Ezawa is Diversity Officer van de Universiteit Leiden. Zij is ook verbonden aan het Instituut voor Regiostudies als socioloog en universitair docent Modern Japan Studies. Lees meer.

Aanmelden

Om je aan te melden voor het evenement of om vragen te stellen die je van tevoren hebt, vul onderstaand formulier in.

Aanmeldformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.