Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Verdiepingsleergang

Verdiepingsleergang Public Affairs en de EU

Datum
donderdag 11 mei 2023 - dinsdag 27 juni 2023
Bezoekadres
Brussel en Den Haag

Belangenbehartiging bij EU-instellingen

U beschikt al over de benodigde basiskennis van de EU-wetgevingsprocessen en de instellingen in Brussel. Deze heeft u bijvoorbeeld opgedaan in de Europamodule van ‘Leergang Public Affairs’, in de ‘Introductieworkshop EU en lobby’ of elders. Nu is het zaak om deze kennis daadwerkelijk in te zetten in uw belangenbehartiging bij EU-instellingen.

In deze verdiepingsleergang gaan we aan de slag met lobbycasuïstiek en leren we hoe we effectief invloed krijgen in het Brusselse. U ontwerpt uw eigen EU-lobbystrategie en krijgt daarop feedback van een deskundige. Daarna gaan we naar Brussel om deze strategie daadwerkelijk uit te voeren en onze kennis van Brussel te verdiepen. We discussiëren over do’s en don’ts met Brusselse insiders, zoals ervaren lobbyisten bij de EU-instellingen, commissieambtenaren en een lid van het Europees Parlement. Ten slotte leren we hoe we onze EU-lobby kunnen verbinden aan onze lobby thuis.

Meer informatie over deze cursus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.