Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Collegereeks

Publieke Veiligheid in de toekomst

Datum
vrijdag 9 juni 2023
Tijd
Serie
NIPV collegereeks: Het Nederlandse crisismanagementstelsel in de praktijk
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
2.01

De Universiteit Leiden presenteert in samenwerking met het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) een unieke collegereeks over het Nederlandse crisismanagementstelsel.

College 3: Publieke Veiligheid in de toekomst

In dit college gaan Jeroen Wolbers en Sanneke Kuipers in op de toekomst van crisisbeheersing en de veranderende rol van publieke veiligheid. Welke lessen zijn nu geleerd uit de afgelopen jaren? Welke nieuwe (poly)crisis komen op ons af en wat vergt dat van het stelsel van crisisbeheersing? Deze vragen zullen tijdens dit college centraal staan, op basis van recente publicaties, zoals de toekomstverkenning crisisbeheersing van het NIPV.

Overige colleges

Over de sprekers

Jeroen Wolbers is Assistant Professor of Crisis Governance bij het Institute for Security and Global Affairs, Universiteit Leiden. Hij is verbonden aan het Crisis Research Center (CRC), dat is opgericht in 1989, waarmee het een van de oudste crisisonderzoekscentra in Europa is. Zijn expertise ligt in organiseren onder druk, waarbij hij gespecialiseerd is in coördinatie, betekenisgeving en besluitvorming, met speciale focus op crisismanagement.

Sanneke Kuipers, hoogleraar Crisis Governance, combineert crisismanagement als wetenschap met praktische ervaring als consultant. Ze publiceert over crisismanagement, institutionalisering, overleving van organisaties en verantwoording over crises in internationale wetenschappelijke tijdschriften en boeken. Sanneke heeft uitgebreide ervaring als senior adviseur bij Crisisplan BV in crisisonderzoek, evaluatie, training en onderwijsprojecten, advisering van nationale ministeries, veiligheidsregio's en uitvoerende agentschappen. Lopende onderzoeksprojecten omvatten projecten over risico- en crisisbeheer, institutionalisering van publieke organisaties, verwijten en aansprakelijkheid na crises en overleving van de organisatie. 

Registratie en vragen

Je kunt je registreren voor dit college via dit formulier

Vragen? Stuur een mail naar communicatie@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.