Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Daniel Pauly: The Human Appropriation of the Earth and the Oceans

Datum
zaterdag 2 september 2023
Tijd
Bezoekadres
Naturalis Biodiversity Centre
Darwinweg 2
2333 CR Leiden

Op zaterdag 2 september brengt marien bioloog Daniel Pauly een bezoek aan Leiden. Op uitnodiging van Environmental Humanities LU geeft hij in Naturalis een publiekslezing over de impact van mensen op de wereldzeeën en de vraag naar maatregelen om de vernietiging van de grootste ecosystemen ter wereld tegen te gaan: wat kunnen wij doen en is het tij nog te keren?

Daniel Pauly is een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van aquatische ecosystemen. Als "The Ocean's Whistleblower", zoals zijn biograaf David Gremillet hem noemde, zet hij zich al sinds decennia in om nieuwe wetenschappelijke inzichten in beleidsadviezen te vertalen en politici en een breder publiek van de noodzaak tot actie te overtuigen.

Toegang is gratis, maar aanmelding via de QR-code wordt op prijs gesteld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.