Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Oortborrel

Datum
maandag 6 mei 2024
Tijd
Bezoekadres
Barrera
Rapenburg 56
2311 EX Leiden

Traditiegetrouw houdt de Vereniging Oud-Sterrewachters (VO-S) een borrel voorafgaand aan de jaarlijkse Oortlezing.

Bijpraten

Bij de VO-S staat het leggen en onderhouden van contact tussen oude en huidige Leidse Sterrewachters centraal. De VO-S creëert daarom voor haar leden en alle andere geïnsteresseerden die verbonden zijn of waren aan de Sterrewacht Leiden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje elkaar te ontmoeten en met elkaar bij te praten. De borrel vindt plaats in café Barrera zodat alle aanwezigen gezamelijk het Rapenburg kunnen oversteken naar het Academiegebouw, waar de Oortlezing plaatsvindt.

Kom ook!

Ook niet-VO-S leden zijn van harte welkom aan te sluiten bij deze borrel, mits ze Sterrenkunde in Leiden hebben gestudeerd of  werken of gewerkt hebben bij Sterrewacht Leiden. De kosten voor niet-leden zijn 5 euro, maar er is ook de mogelijkheid om direct lid te worden van de VO-S waardoor de borrel gratis is.

In het aanmeldformulier van de Oortlezing kan je aangeven dat je naar de Oortborrel komt.

Oort Lecture 2024: Do we have a standard model of cosmology?

The origin and evolution of galaxies are two of the most actively researched areas in astrophysics. At present, the Lambda Cold Dark Matter model of Cosmology is the golden standard for our understanding of the origin of the Universe. But does this model actually give an accurate representation?

Read more and register
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.