Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Uitstekend gepleit tijdens de EUniWell Moot Court Competition in Murcia

30 maart 2023

Op 27 en 28 maart namen Julliette Nabben, Rani Badloe en Pieter Jordans, onder begleiding van docent Esther Kentin, deel aan de EUniWell Moot Court Competition in Murcia. De actuele casus was geïnspireerd op de Europese santies tegen Russische oligarchen. Naast dat er uitstekend gepleit is, zijn er ook nieuwe Europese banden gesmeed met studenten van universiteiten uit Keulen, Nantes, Birmingham, Kyiv en Murcia. De studenten uit Keulen wonnen de finale voor een panel van gerenommeerde rechters, waaronder Pedro Cruz Villalón, oud-president van het Spaanse Constitutionele Hof en oud-advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie, en Mislav Mataija, jurist bij de Europese Commissie.  

Zowel de ervaring van het pleiten als de nieuwe connecties zullen onze Leidse studenten later nog van pas komen.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.