Universiteit Leiden

nl en

ICT

Bespaar energie met een opgeruimde mailbox

1 mei 2023

Wist je dat je met een opgeruimde mailbox en laptop helpt energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen? Hoe meer opgeslagen bestanden en bewaarde e-mails er zijn, hoe meer de servers moeten koelen en dat kost flink wat energie.

De energiebesparingstip van Elke: verwijder (grote) e-mails die je niet meer nodig hebt.

Hoe je je mailbox opgeruimd en CO2-arm houdt, tipt medewerker Elke Krekels: “Ik heb een aparte folder gemaakt voor mails die ik op de middellange termijn nog nodig zou kunnen hebben, maar na een half jaar weg kunnen. Aan het eind van elke maand verwijder ik de mails van meer dan een half jaar geleden, zonder tijd te hoeven besteden aan het nalopen van mails en beoordelen of ze weg kunnen.”

Deze maandelijkse opschoning kun je natuurlijk ook voor je opgeslagen documenten in de cloud doorvoeren. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen werkoverzicht!

Lees meer energiebesparende tips van collega’s in Traplopen en een opgeruimde mailbox: zo besparen collega’s energie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.