Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

1K Z1E J3-bankjes en gesprekskoekjes op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

13 september 2023

Praten over suïcidale gedachten is belangrijk, maar allesbehalve gemakkelijk. Om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken voor studenten en medewerkers organiseert de universiteit een actieweek aansluitend op de landelijke campagne ‘1K Z1E J3’ van Stichting 113 Zelfmoordpreventie. ‘Het ergste wat je kunt doen, is het er niet over hebben.’

Ook de Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft plaquettes opgehangen op verschillende plekken in het Kamerlingh Onnes Gebouw en de Sterrewacht en deelt in de week van 12 september zogeheten 'gesprekskoekjes' uit. Deze zijn bedoeld als ijsbreker om een ander eens te vragen hoe het gaat. Bij de koekjes zit ook een geel lintje. De gele lintjes zijn een symbool van hoop, waarmee je laat zien dat je wilt helpen om te voorkomen dat mensen eenzaam en radeloos een einde aan hun leven maken.

Waar zijn de gespreksplaquettes te vinden?

  • Naast de bank bij de centrale ingang van het KOG.
  • In de Student Living Room, bij de kapstokken.
  • Buiten voor de ingang van het KOG, op het stenen ronde muurtje aan zowel de linkerkant als rechterkant.
  • In de koffieruimte van de Sterrewacht, aan de muur bij de bank.

Heb je zelf hulp nodig?

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch 0800-0113. De gesprekken met 113 zijn anoniem en vertrouwelijk.   

Ben je in levensgevaar? Bel meteen 112. 

Wil je ergens anders over praten? Dan kun je terecht bij de studentenpsychologen. De studentenpsychologen bieden kortdurende begeleiding bij zowel studie- als persoonlijke problemen. Let op: voor diagnostiek of langdurige hulp, neem dan contact op met je huisarts voor een verwijzing. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.