Universiteit Leiden

nl en

ICT

Heb je een Apple ID met je universitaire e-mailadres? Dit gaat er veranderen

12 december 2023

Heb je ooit een Apple ID aangemaakt en daarbij je universitaire e-mailadres gebruikt? Dan krijg je binnenkort een e-mail van Apple met het verzoek om jouw e-mailadres te wijzigen. Dit is een legitieme mail. Hieronder leggen we je uit waarom we je vragen gehoor te geven aan het verzoek van Apple.

Waarom ontvang je een e-mail van Apple?

Vanaf 12 februari 2024 kun je niet langer je Apple ID gebruiken met je universitaire e-mailadres. Heb je nu een eigen Apple ID gekoppeld aan een universitair e-mailadres? Dan kun je dit uiterlijk zondag 11 februari wijzigen. Doe je dit niet, dan maakt Apple een automatisch gegenereerd e-mailadres voor je aan. Je krijgt hierover e-mails en notificaties op je apparaat, totdat je e-mailadres is veranderd. Deze berichten ontvang je op de geregistreerde e-mailadres van je Apple ID. 

Waarom moet je je Apple ID e-mailadres wijzigen?

Universiteit Leiden gaat het domein leidenuniv.nl gebruiken om door de universiteit beheerde Apple ID’s aan te maken. Daarom kan deze domeinnaam niet meer gebruikt worden voor persoonlijke Apple ID’s. Dit geldt voor het gebruik van adressen met @vuw.leidenuniv.nl maar ook voor de domeinen als @fsw.leidenuniv.nl, @law.leidenuniv.nl, @hum.leidenuniv.nl @ufb.leidenuniv.nl, @bb.leidenuniv.nl, etc. De universiteit heeft Apple daarom ook gevraagd alle bestaande Apple ID accounts met de universitaire domeinnaam @vuw.leidenuniv.nl een ander e-mailadres te geven. 

Meer informatie

Meer weten over hoe je je Apple ID e-mailadres omzet? Ga naar de helpdesk portal en lees kennisitem KI 4465.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.