Universiteit Leiden

nl en

Financiën

Salarisbetaling januari 2024 en jaaropgave 2023

22 januari 2024

Op dinsdag 23 januari worden de salarissen voor januari 2024 betaald. Vanaf die dag is je salarisstrook beschikbaar in Self Service. Op je salarisstrook voor januari zie je een aantal wijzigingen ten opzichte van 2023 die te maken hebben met loonheffing en pensioenpremie: 

  • Met ingang van 1 januari 2024 wordt er minder loonheffing ingehouden. Dat betekent dat je op je salarisstrook bij Loonheffing een lager bedrag ziet staan dan voorheen. (Dit geldt voor iedereen die de loonheffingskorting aan heeft staan.)
  • Voor de pensioenpremie geldt dat deze per 1 januari licht is gedaald. Aangezien de salarissen in 2023 als gevolg van de nieuwe CAO procentueel meer zijn gestegen, betaal je uiteindelijk meer premie in 2024 dan in 2023.

Heb je vragen over je salarisbetaling? Neem dan contact op met het PSSC Servicepunt. De actuele openingstijden vind je op de website. Contact met het Servicepunt kan via de Helpdesk Portal of telefonisch via het nummer 071 527 5555.

Jaaropgave 2023 verwacht

Momenteel wordt er hard gewerkt om de jaaropgave van 2023 op te stellen. Naar verwachting is deze vanaf eind februari/begin maart 2024 beschikbaar in Self Service (inloggen via Remote Werkplek). Zodra de jaaropgave 2023 is gepubliceerd, wordt dit hier bekend gemaakt.

Ga je uit dienst?

Let op: als je vóór half februari a.s. uit dienst gaat, zorg dan dat je huisadres goed in het systeem staat. Je ontvangt in dat geval je jaaropgave namelijk op je huisadres. Je kunt je adres zelf wijzigen in Self Service. Volg hiervoor de instructies in de Helpdesk portal. Zorg dat je dit doet voordat je contract is afgelopen, want daarna kun je niet meer in het systeem om je adres aan te passen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.