Universiteit Leiden

nl en

Promotieonderzoek aan twee universiteiten

Wilt u uw promotieonderzoek verrichten aan twee universiteiten? U kunt kiezen voor gezamenlijke supervisie. Afspraken over toelating, begeleiding en de plaats van verdediging laat u vastleggen in een joint doctoral degree (JDD) of in een co-tutelle overeenkomst.

Co-tutelle overeenkomst

U kunt in Leiden promoveren op een proefschrift, terwijl u begeleid wordt door een Leidse begeleider én een begeleider van een andere universiteit. In zo'n geval worden afspraken over toelating, begeleiding en de plaats van verdediging vastgelegd in een co-tutelle overeenkomst. 

De verdediging dient plaats te vinden aan de Universiteit Leiden. U ontvangt een Leids diploma. U kunt daarbij een verklaring krijgen dat uw onderzoek op twee plaatsen is begeleid.

Modelovereenkomst co-tutelle

De joint doctorate-overeenkomst moet worden goedgekeurd door de decaan, het college van promoties, de rector en beide begeleiders.

Downloaden

Joint doctoral degree (JDD)

Een joint doctorate houdt in dat u op één proefschrift promoveert aan twee universiteiten. U wordt aan beide instellingen begeleid. 

U laat in een JDD-overeenkomst vastleggen waar de promotieplechtigheid plaatsvindt. Dat kan eventueel ook de partner-universiteit zijn. U ontvangt één diploma vanuit twee instellingen.

Modelovereenkomst joint doctoral degree (JDD)

De joint doctorate-overeenkomst moet worden goedgekeurd door de decaan, het college van promoties, de rector en beide begeleiders.

Downloaden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.