Universiteit Leiden

nl en

Ontwikkel je onderwijsvaardigheden @ FSW

Ontwikkel je dit collegejaar verder als docent met een workshop of training. Of ga lesgeven aan het honoursonderwijs.

Honoursonderwijs

Ben je docent en lijkt het je interessant om met gemotiveerde honoursstudenten te werken, te experimenteren met innovatieve onderwijsvormen en jouw eigen vaardigheden te ontwikkelen? Dan kun je je aanmelden als docent voor het Honoursonderwijs. De minimum vereiste is dat de BKO-modules Uitvoeren van onderwijs en Ontwerpen van onderwijs zijn gevolgd. Neem bij interesse contact op met teacher-professionalization@fsw.leidenuniv.nl

Workshops en trainingen

De FSW organiseert volop workshops en trainingen voor docenten. Hier vind je een overzicht van de workshops in collegejaar 2024-2025. Let op: het overzicht is nog niet volledig! 

GenAI voor docenten | 15 oktober | 12:00-13:00u
Tools als ChatGPT hebben veel gevolgen voor de manier waarop we lesgeven en beoordelen, maar ze bieden ook kansen, zowel pedagogisch als professioneel. In deze workshop verken je de mogelijkheden die GenAI (ChatGPT) docenten biedt om zowel de werkdruk te verminderen als de onderwijskwaliteit te verbeteren. 
 
Meer info

Hoe schrijf je een Grassroots/Grass shoots voorstel | 14 november | 12:00-13:00u
Elk academisch jaar kent de FSW Grassroots en Grass Shoots subsidies toe om onderwijsvernieuwing te stimuleren en te ondersteunen. Maar hoe schrijf je een succesvol voorstel? Waarom moet je een theorie van verandering formuleren? En wat beschouwt de commissie als innovatief? Grassroots/Grass Shoots coördinator Mieneke van der Salm (SOLO) geeft antwoorden op deze vragen en tips voor het schrijven van je Grassroots of Grass Shoots voorstel. 

Meer info
Verbeter je toetsen met psychometrische data | 26 november | 12:00-13:00u
Zijn de P’-score, Rir, Rit, Rat, Rar, en Cronbach’s alfa je weleens opgevallen in Remindo? Heb je je afgevraagd wat ze betekenen en wat je ermee moet doen? In deze workshop leer je meerover deze psychometrische indicatoren. Ontdek hoe ze je kunnen helpen bij het verbeteren van zowel je tentamens als je vragenbanken en het vergroten van de toetskwaliteit.

Meer info

 

Benut de kracht van peerfeedback met Feedback Fruits | 14 januari 2025 | 11:00-13:00u

In deze workshop krijg je meer inzicht in de didactische kracht van peerfeedback en de randvoorwaarden om het effectief in te zetten. We gaan aan de slag met FeedbackFruits, een digitale tool voor peerfeedback.

Meer info

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.