Universiteit Leiden

nl en

Ontwikkel je onderwijsvaardigheden @ FSW

Ontwikkel je dit collegejaar verder als docent met een workshop of training. Of ga lesgeven aan het honoursonderwijs.

Honoursonderwijs

Ben je docent en lijkt het je interessant om met gemotiveerde honoursstudenten te werken, te experimenteren met innovatieve onderwijsvormen en jouw eigen vaardigheden te ontwikkelen? Dan kun je je aanmelden als docent voor het Honoursonderwijs. De minimum vereiste is dat de BKO-modules Uitvoeren van onderwijs en Ontwerpen van onderwijs zijn gevolgd. Neem bij interesse contact op met teacher-professionalization@fsw.leidenuniv.nl

Workshops en trainingen

De FSW organiseert volop workshops en trainingen voor docenten. Hieronder vind je het actuele aanbod.

Werken met de Scriptiebeoordelingstool (16 mei 13:30-14:00)
In deze online training leer je als docent hoe je een beoordeling maakt van een master- of bachelorscriptie met behulp van de scriptietool. Je verwerft vaardigheden om de tool effectief te gebruiken en krijgt inzicht in de relevante processen die hierbij een rol spelen.
Meer informatie

Verbeter je toetsen met psychometrische data (4 juni 11:00-12:00 incl. lunch)
Zijn de P’-score, Rir, Rit, Rat, Rar, en Cronbach’s alfa je weleens opgevallen in Remindo? Heb je je afgevraagd wat ze betekenen en wat je ermee moet doen? Op 16 mei en 4 juni verzorgt SOLO een workshop waar je meer kunt leren over deze psychometrische indicatoren. Ontdek hoe ze je kunnen helpen bij het verbeteren van zowel je tentamens als je vragenbanken en het vergroten van de toetskwaliteit.

Meer informatie

Ontwerp de beste toetsvragen (4 juni 12:00-13:00 uur)
Ontdek de geheimen van een goede meerkeuze- of open vraag en verdiep je in de nuances van validiteit en betrouwbaarheid. In deze workshop kun je je eigen toetsvragen doorlichten of nieuwe maken. Aan het einde van de workshop heb je je vaardigheden in het ontwerpen van toetsvragen verbeterd én vertrek je met een set goed doordachte vragen, klaar voor je volgende toets.

Meer informatie

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.