Universiteit Leiden

nl en

Weblectures en livestreams

De grotere collegezalen van de universiteit zijn uitgerust met vaste Mediasite opname apparatuur voor het maken van weblectures en het livestreamen van colleges.

Naast het maken van weblecture opnames kunnen colleges via een livestream (met 30-60 sec. vertraging) aangeboden worden aan studenten die zich thuis of in een andere zaal in het Pieter de la Courtgebouw bevinden.

Weblecture opnames en livestreams worden van tevoren ingepland door SOLO en verlopen vervolgens automatisch. Ook de nabewerking en plaatsing wordt door SOLO uitgevoerd. Let op, het reserveren van de zalen verloopt niet via SOLO maar via de roosteraars van het eigen instituut.  

! Doe je aanvraag op tijd om zeker te weten dat alles klaar staat voor het begin van het nieuwe blok. 

Opnemen en livestreamen vanuit kleinere zalen

Voor het opzetten een hybride les (met deelname van on campus én online studenten) of opname van een college in een zaal zonder Mediasite apparatuur heb je webcam apparatuur en een van de video tools van de Universiteit Leiden nodig.

In alle onderwijsruimtes in het Pieter de la Courtgebouw is webcam apparatuur aanwezig. 

Hulp nodig bij het kiezen van een video tool? Raadpleeg de Teaching support site met een handige vergelijking van alle video tools en links naar de handleidingen. Of neem contact met ons op via solo@fsw.leidenuniv.nl voor advies.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.