Universiteit Leiden

nl en

Interactieve video's

Universitair docent Marieke Bos (Psychologie) vertelt over haar grass shoots project ‘Klinische vaardigheden trainen met interactieve video’.

Marieke Bos was deze zomer naast universitair docent ook even regisseur. “Ik heb samen met twee acteurs, een kind, een stagiaire en een GZ psycholoog i.o. opnames gemaakt van gesprekken binnen het diagnostisch proces rondom één casus. We hebben verschillende versies gemaakt, waarbij we bijvoorbeeld een adviesgesprek hebben opgenomen volgens het ‘boekje’ en een adviesgesprek waarbij een botsing ontstaat tussen de ouders en de psycholoog.”

Actief reflecteren

Bos bewerkte de video’s en voegde met FeedbackFruits discussie threads en vragen toe. “Hiermee wil ik de voorkennis van studenten activeren, en ze actief laten reflecteren op het handelen van de psycholoog. De video’s worden nu gebruikt in het vak Advanced Psychodiagnostics in Children & Adolescents. Ze zijn goed ontvangen door de studenten en docenten, en ik kijk er naar uit om het straks aan het eind van het vak officieel te gaan evalueren.”

Meer samenhang

Bos: “De Grass shoots subsidie heeft me enorm geholpen om dit project mogelijk te maken, en daarbij kreeg ik ook nog eens goede technische ondersteuning vanuit SOLO. We gaan deze casus ook inzetten bij andere therapie gerelateerde vakken in de master. Zo kunnen we met één casus de samenhang tussen de mastervakken verder versterken – een lang gekoesterde wens!”

Dit interview verscheen eerder in SOLO Nieuwsbrief 65.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.