Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Opening tentoonstelling Kieran Smith

Datum
donderdag 28 september 2023 - donderdag 30 november 2023
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
1e verdieping
3 schilderijen met portretten in grove stijl acryl
Voorbeeld van het werk van Kieran Smith

Vanaf 28 september 2023 is de kunst van kunstenaar Kieran Smith te bewonderen op de 1e verdieping in het Pieter de la Courtgebouw.

Kieran Smith groeide op in Zuid-Afrika en is een figuratief schilder met een interesse in portretten en de menselijke vorm. Tijdens zijn studie werd Kieran geïnspireerd door de gewaagde, vaak rommelige technieken van de Duitse expressionisten en kunstenaars als Emil Nolde en Frank Auerbach. Hij begon te experimenteren met materialen die meer konden dan de acrylverf die hij op dat moment gebruikte. Dit leidde hem naar zand, aarde en industriële kleefstoffen die op hun beurt nieuwe technieken en processen vereisten; het vinden van manieren om ruwe materialen te onderwerpen die niet ontworpen of bedoeld waren om mee te schilderen.

Elk werk bezit dan een scherpe spanning tussen de creatieve stappen (verhoudingen, lijnen, compositie, kleuren, interpretatie van het onderwerp) en de technische manipulatie van de materialen (zand, industriële lijm, water, verf, doek). De resulterende gedempte kleuren en ruwe texturen zijn verbluffend mooi.

Aanmelden is niet nodig

Sluit gezellig aan op 28 september 2023 om 17:00 uur of loop later op je gemakje langs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.