Universiteit Leiden

nl en

Training

Gebruik visualizer bij colleges met bijzondere collecties

Datum
maandag 13 mei 2024
Tijd
Bezoekadres
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Zaal
Vossiuszaal

Docenten kunnen materiaal uit de Bijzondere Collecties gebruiken in de collegezalen van de Universiteitsbibliotheek. Voor het tonen van de stukken wordt het gebruik van de overhead visualizer aanbevolen. De camera kan details van een boek, kaart of gravure zodanig vergroten en projecteren op het smartboard dat de aanwezigen in de zaal, ook zittend op enige afstand, ze goed kunnen waarnemen. Tijdens deze trainingssessie leert u hoe u de visualizer reserveert, het materiaal uit de Bijzondere Collecties hanteert en de visualizer bedient tijdens uw presentatie.

Het gelijktijdig hanteren van bijzonder materiaal, bedienen van de visualizer en communiceren met je publiek vereist enige voorbereiding en oefening. Daarom dienen alle docenten een korte instructie te volgen alvorens ze de visualizer kunnen gebruiken.

De instructie voor docenten duurt ongeveer een uur en zal plaatsvinden in de Universiteitsbibliotheek. Eerst laat restaurator Karin Scheper zien hoe bijzondere stukken (zoals boeken, losse papieren, kaarten, gravures en foto’s) optimaal en veilig gehanteerd kunnen worden, op tafel en onder de camera van de visualizer. Vervolgens zullen medewerkers van Diensten Bijzondere Collecties ingaan op de bediening van het apparaat en wordt de procedure voor het aanvragen van de zaalruimte en de gewenste stukken uit de Bijzondere Collecties besproken.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan specialcollections@library.leidenuniv.nl

Aanmelden

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.