Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Modern dance basics

Dinsdag van 19:30-20:30 u (start 2 weken later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Lenna Schouten

Voor wie
De lessen zijn bedoeld voor beginnende dansers, maar ook voor dansers die nooit eerder modern dansten.

Inhoud
In deze les maak je kennis met moderne dans.  Je ontdekt hoe het is om te dansen vanuit ontspanning, ruimte, adem en lichaamsbewustzijn. We werken aan een vrije lichaamshouding en je leert spelen met de zwaartekracht. Het is een introductie in de basistechnieken van moderne dans, maar ook in improvisatie en het vinden van je eigen danstaal. Verwacht een dansante en dynamische les met diepgang!


Docent
Lenna Schouten is een dansprofessional gevestigd in Leiden. Sinds haar afstuderen in 2011 aan Codarts, Rotterdam, werkt ze als zelfstandig danskunstenaar en docent. Als danser danste ze recent in werk van Ryan Djojokarso, Danstheater AYA en Yuri Bongers, Danstheater VOS. Als danskunstenaar richtte ze Danstheater Rúm op om dansvoorstellingen te creëren in combinatie met ruimtelijke en beeldende kunst. Momenteel werkt ze als docent voor Nederlands Dans Theater en DansPark. Ze is gespecialiseerd in Inclusieve Dans (Certified Danceability Teacher), Somatic Movement and Real-time composition (Iris van Peppen and Marisa Grande) , Alexandertechnique (Tom Koch), Countertechnique (Anouk van Dijk) and Modern Jazz (Ben Bergmans). Dans betekent voor Lenna een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van tijd en ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.