Universiteit Leiden

nl en

Facilitair, Sociaal

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid zoekt BHV'ers

16 april 2024

De Universiteit Leiden heeft een uitgebreide organisatie voor Bedrijfshulpverlening (BHV). Een BHV'er is een medewerker die na het volgen van een opleiding, hulp verleent bij kleine incidenten. Wil je ook als BHV’er aan de slag? 

Wat is BHV? 

De Bedrijfshulpverlener van de universiteit zorgt ervoor letsel en schade bij personen te beperken. De voornaamste taken van een BHV’er zijn:
•    het verlenen van eerste hulp bij ongevallen;
•    het beperken en het bestrijden van een beginnende brand;
•    het alarmeren en evacueren van alle aanwezigen in het gebouw in noodsituaties;
•    samenwerken met andere hulpverleningsorganisaties, zoals brandweer en ambulance
De BHV'er heeft een voorpostfunctie voor brandweer en andere hulpverleningsorganisaties. De BHV'ers handelen na ongeval of brand tot het moment waarop de professionele hulpverlening deze taken overneemt. 

Bedrijfshulpverlener worden 

Wil je als BHV’er aan de slag, dan kan je via de universiteit een cursus hiervoor volgen. Deze is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Voor het behouden van het BHV-diploma moet je namelijk minimaal zes keer per jaar meedoen aan interne BHV-oefeningen.
Interesse om BHV’er te worden? Neem dan contact op met de BHV-coördinator van je locatie

BHV-vergoeding 

Als bedrijfshulpverlener draag je een extra verantwoordelijkheid bovenop de verantwoordelijkheid van je reguliere functie. Om u hierin tegemoet te komen ontvang je jaarlijks een bruto vergoeding van € 320. In de volgende gevallen kom je daarnaast in aanmerking voor nog een extra vergoeding:
•    Ben je ploegleider bedrijfshulpverlening? Dan ontvang je een extra bruto vergoeding van € 120 per jaar.
•    Bent je vijf jaar lang onafgebroken bedrijfshulpverlener? Dan ontvang je een extra bruto vergoeding van € 220. 

Ontruimers

In geval van een calamiteit zullen er verschillende ‘vluchtstromen’ op gang komen die in goede banen geleid moeten worden om opstoppingen te voorkomen. Om de BHV’ers hierbij te ondersteunen worden speciale ‘ontruimers’ benoemd die een deel van het gebouw ontruimen door medewerkers/studenten via de nooduitgang naar buiten te sturen. Dit betekent dat op de diverse verdiepingen een ontruimershesje en een ontruimingskaart komen te hangen. Op de ontruimingskaart staat het gebied (vlek) dat ontruimd moet worden ingekleurd. Een ontruimer is dus geen BHV’er maar verleent assistentie aan de BHV bij het ontruimen van het gebouw.  Omdat niet iedere ontruimer altijd aanwezig zal zijn dienen er meerdere medewerkers als ontruimer te worden aangesteld. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.