Universiteit Leiden

nl en
Medewerkerswebsite Selecteer eenheid
Je ziet nu alleen algemene informatie. Selecteer je organisatie om ook informatie te zien over jouw faculteit.

Organisatie

Werkbelevingsonderzoek: jouw ervaring telt, juist nu

13 mei 2025

Hoe ervaar jij je werk? Wat gaat goed en wat kan beter? Het is een impactvolle en onzekere tijd. Juist nu is het extra belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Het werkbelevingsonderzoek biedt daartoe gelegenheid. Geef aan waar kansen zitten voor verbetering en hoe we samen kunnen zorgen voor een fijne werkplek door de vragenlijst in te vullen.

Hogere respons nodig

Tot nu toe heeft 22% van alle medewerkers deelgenomen. Om een representatief beeld te krijgen en om de Arbeidsinspectie te kunnen informeren over werkdruk en sociale veiligheid is een minimale respons van 50% noodzakelijk.

Heb jij de vragenlijst nog niet (helemaal) ingevuld? Je kunt nog tot en met dinsdag 20 mei deelnemen. Op dinsdag 13 mei ontvang je van onze onderzoekspartner Welliba een reminder met een link naar het onderzoek. De twee teams met de hoogste respons ontvangen een tegoedbon voor een gezamenlijke lunch of borrel om te besteden op een van onze eigen locaties. 

Waarom worden vragen gesteld over gezondheid?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onze onafhankelijke onderzoekspartner Welliba, Zij vragen jou bij de start van de vragenlijst een privacyverklaring te ondertekenen. Hierin staat dat er gegevens worden verzameld die betrekking hebben op je gezondheid; wat kan worden ervaren als gevoelig. Volgens de AVG (de Europese privacywet) vallen gegevens over je fysieke en mentale gezondheid onder extra gevoelige informatie en moet hiervoor toestemming worden gevraagd.

De vragenlijst bevat vragen zoals: Voel je je uitgerust als je ’s ochtends opstaat? Eet je gezond? Ben je tevreden met de hoeveelheid beweging die je krijgt? Wees gerust, er wordt niet gevraagd naar blessures of ziektes. Ook werkgerelateerde vragen over werkdruk en sociale veiligheid kunnen als gevoelig worden ervaren. Deze informatie is nodig om verbeteringen door te kunnen voeren die bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving.

Jouw privacy is gegarandeerd

Het delen van persoonlijke of gezondheidsgerelateerde informatie kan een drempel zijn. Je bepaalt altijd zelf wat je invult. Welliba heeft privacy als hoogste prioriteit. Je antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld volgens de AVG en zijn alleen bedoeld om de universiteit te helpen het werkklimaat te verbeteren. Je leidinggevende ziet alleen groepsresultaten dus je kunt vrijuit delen wat jij belangrijk vindt.

Heb je vragen over privacy of wil je meer weten over hoe je gegevens worden beschermd? Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Wat zijn jouw boosters en blockers?

In de vragenlijst beantwoord je vragen over bijvoorbeeld werkomstandigheden, welzijn, werkdruk, samenwerking, leidinggeven of ontwikkelmogelijkheden. Je deelt anoniem wat jij belangrijk vindt.

Aan het eind van de vragenlijst krijg je toegang tot je persoonlijke dashboard waarin je inzichten en praktische tips vindt gebaseerd op jouw antwoorden. Zo kom je te weten wat jouw boosters (sterke punten) en blockers (ontwikkelpunten) zijn en hoe je die kunt verbeteren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.