Universiteit Leiden

nl en

Voorlichtingsevenementen

Het maken van een juiste studiekeuze is niet gemakkelijk. De Universiteit Leiden hecht grote waarde aan een goede oriëntatie en organiseert daarom gedurende het hele jaar voorlichtingsactiviteiten.

Toekomstige studenten kunnen kennismaken met de universiteit en verschillende opleidingen en ervaren hoe het voelt om in de collegebanken te zitten. Welke activiteiten wanneer zijn is te zien in de wervingskalender.

Open dagen

Heeft een scholier nog geen idee welke opleiding bij hem of haar past? Of twijfelt iemand tussen een flink aantal studies? Dan zijn ze welkom op de Open dagen. Hier kunnen scholieren kennismaken met alle bacheloropleidingen. Tijdens opleidingspresentaties van 45 minuten krijgen ze een goede indruk van bijvoorbeeld het vakkenpakket, de onderwijsmethoden en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Op de informatiemarkt kunnen ze algemene informatie krijgen over de universiteit, studeren en het studentenleven en gaan ze in gesprek met studenten, docenten en adviseurs.

Proefstuderen

Twijfelt een scholier nog tussen twee opleidingen? Of tussen twee universiteiten? Dan kan hij kiezen voor Proefstuderen bij de opleiding of opleidingen die hij op het oog heeft. Het is dé manier voor een scholier om zich te verdiepen in een studie als hij twijfelt of juist bevestiging zoekt van zijn studiekeuze.

De scholieren krijgen vooraf opdrachten waarmee ze zich voorbereiden op de colleges of werkgroepen die ze gaan volgen.

Online Proefstuderen

Diverse opleidingen bieden ook de mogelijkheid tot Online Proefstuderen, voor scholieren die niet in de gelegenheid zijn om een voorlichtingsactiviteit bij te wonen. Ze nemen deel aan online onderwijs en gaan zelf aan de slag. Zo krijgen ze een realistisch beeld van de studie.

Meeloopdag

Soms weet een scholier al (bijna) zeker dat hij een bepaalde opleiding wil gaan doen, maar wil hij graag een echt college bijwonen om de knoop door te kunnen hakken. Daarvoor is de Meeloopdag een geschikte optie. Een student van de opleiding neemt een klein groepje scholieren mee naar een of twee eerstejaarscolleges. Er is die dag verder geen voorlichting over de opleiding. Het is daarom verstandig dat scholieren eerst deelnemen aan een Open Dag of Proefstuderen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.