Universiteit Leiden

nl en

Buitengewoon en calamiteitenverlof

U kunt onder bepaalde omstandigheden in aanmerking komen voor buitengewoon verlof van korte of lange duur. Calamiteitenverlof is verlof dat u kunt opnemen als u onverwachts en direct vrij moet nemen voor een noodgeval of bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Kort buitengewoon verlof

U heeft in de onderstaande gevallen recht op kort buitengewoon verlof. Kort buitengewoon verlof wordt in deze gevallen doorbetaald.

 1. Familieomstandigheden
  U heeft recht op buitengewoon verlof van korte duur voor bijvoorbeeld een huwelijk of begrafenis. De duur van het verlof en alle omstandigheden waarin u er recht op heeft, staan beschreven in artikel 3 van de Regeling buitengewoon verlof.
 2. Verlof voor vakbondsactiviteiten
  U kunt verlof krijgen voor het bijwonen van vakbondsactiviteiten. Onder welke omstandigheden u hier recht op heeft, staat beschreven in artikel 4 van de Regeling buitengewoon verlof.
 3. Overige omstandigheden
  U heeft ook recht op buitengewoon verlof bij bijvoorbeeld een verhuizing. Alle overige bijzondere omstandigheden vindt u in artikel 5 van de Regeling buitengewoon verlof.

Buitengewoon verlof

U kunt buitengewoon verlof aanvragen via SAP Self Service (log daarvoor eerst in op Remote Werkplek). U kiest dan voor ‘buitengewoon verlof’ en geeft de reden van uw verlofaanvraag aan. Het verlof wordt dan niet van het verloftegoed afgeschreven.

Aanvragen

Lang buitengewoon verlof

Het is mogelijk om onder bepaalde voorwaarden buitengewoon verlof voor een langere periode aan te vragen. In sommige gevallen wordt dit verlof (gedeeltelijk) doorbetaald. Meer informatie hierover vindt u in artikel 2 van de Regeling buitengewoon verlof.

 • Neemt u verlof op dat u heeft gespaard via de meerjaren spaarvariant, dan krijgt u het verlof doorbetaald. Meer informatie vindt u de cao.
 • U kunt ook langdurig verlof opnemen voor een sabbatical. Met uw leidinggevende maakt u afspraken over het al dan niet (gedeeltelijk) doorbetalen van uw sabbatical. Meer informatie vindt u in de cao.

 Vindt u u uw verlofdoel niet terug in de regeling? Neem dan contact op met het PSSC Servicepunt.

Buitengewoon verlof langere periode

Afspraken over buitengewoon verlof voor een langere periode maakt u met uw leidinggevende.

Aanvragen

Calamiteitenverlof

Calamiteitenverlof is verlof dat u kunt opnemen als u onverwachts en direct vrij moet nemen voor een noodgeval of bijzondere persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid of een ziek kind dat van school moet worden gehaald. U heeft recht op maximaal 2 werkdagen betaald calamiteitenverlof binnen een periode van 12 maanden.
 

Calamiteitenverlof

In SAP Self Service boekt u calamiteitenverlof als buitengewoon verlof (log eerst in via Remote Werkplek). U geeft daarbij aan dat het om calamiteitenverlof gaat onder opgave van de reden. Calamiteitenverlof wordt niet van het verloftegoed afgeschreven. Vergeet niet uw afwezigheid bij uw leidinggevende te melden.

Aanvragen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.