Universiteit Leiden

nl en

Veiligheid in het buitenland en crisismanagement

De Universiteit Leiden hanteert een duidelijk beleid aangaande reisbeperkingen voor studenten en staf die binnen de context van hun studie, werk of onderzoek op reis gaan. De basis voor deze beperkingen zijn de reisadviezen van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisbeperkingen

Deze kleurgecodeerde adviezen zijn als volgt gecategoriseerd:

Green

No particular safety risks

Yellow

Use caution, some safety risks

Orange

Essential travel only

Red

Do not travel here

Studenten

Het is studenten niet toegestaan voor studiedoeleinden te reizen naar of door regio’s die geclassificeerd zijn als oranje of rood. Het International Relations office van de Universiteit Leiden en de facultaire International Coordinators zijn op de hoogte van deze reisadviezen en zullen studenten niet laten reizen naar partnerlanden als het reisadvies van dit land oranje of rood is of zou kunnen worden.

Ook zal de Universiteit Leiden geen uitwisselingsovereenkomst tekenen met instellingen in regio’s die oranje of rood zijn. Studenten mogen in een regio met zo’n classificatie geen stage, veldwerk of onderzoek doen, en ook geen andere studiegerelateerde activiteiten ondernemen. Programma’s en examencommissies wordt geadviseerd geen plannen goed te keuren of subsidies te verlenen voor studiegerelateerde activiteiten in deze regio’s.

Medewerkers

De Universiteit Leiden heeft een beleid voor reizen naar risicogebieden en reisadvies aangaande buitenlandse reizen voor medewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie